Fiskegrateng




















Til 4 personer



400 g fiskefilét, torsk eller annen fisk
2-3 ss smør
4-5 ss hvetemel
4 dl melk
3 egg
salt, muskat
litt tørket brød

Fiskegrateng kan lages av rå eller kokt fisk. Rester av kokt fisk er fint å lage fiskegrateng av. All fisk kan brukes til grateng, mest vanlig er ulike typer av hvit fisk.

Rens fisken fri for skinn og ben. Lag en tykk saus av smør, hvetemel og melk. Skal du ha rå fisk i sausen, må sausen være ekstra tykk. Avkjøl sausen litt.

Pisk sammen eggene og rør dem ned i sausen, smak til med salt og muskat. Muskat er det vanligste krydder i fiskegrateng, men du kan godt prøve for eksempel ulike urtekrydder også. Bland fisken ned i sausen, hell røren i smurt kjele og dryss litt malt brød/griljermel på toppen. Sett kjelen på middels varme, skru ned på lav når det klikker.




Hvis du ønsker sprø skorpe på gratengen, så setter du til slutt kjelen i ovnen på gratinering i 3- 4 minutter ved 180 ºC.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar