Kålsuppe





















Til 8 personer

Kål er rikt på vitaminer og mineraler. Spesielt C- og B-vitamin. Kål er svært allsidig og kan både kokes, stues, stekes og serveres rå. Så, hvorfor ikke prøve denne suppen?


3 hvitløksbåter, finhakket
2 store løk, oppskåret
3 gulrøtter, i terninger
1 kålhode
2 l. grønnsaksbuljong
1 eple, raspes på
Saladmaster maskin(kone nr.1)

3 ss. Tamari eller vanlig soyasaus
1/2 ts. hvitløkspulver
1/2 ts. basilikum
1/2 ts. Persille

Kutt kålen i grove biter. Varm en kjele på middels varme, tilsett hvitløk og løk. Dette freses i 5 minutter. Ha i resten av grønnsakene og stek til de er myke (ca. 5 minutter). Hell over grønnsaksbuljongen, epleraspet og ha i krydrene. La suppa koke over svak varme i en time.




Tamari er en tradisjonell japansk soyasaus uten hvete. Økologisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar