Spesiell blomkålsuppen






Til 4-6 personer


Denne blomkålsuppen er ikke helt som andre bolmkålsupper, siden blomkål bakes i oljepanna før den kokes. Det tar litt lenger tid, men suppen får en fyldig og god smak!




1 ganske stor blomkål

litt olivenolje

1 stor gul løk

2-3 fedd hvitløk

2 middels store poteter

1 liter vann

1 grønnsakbuljongterning

1/2 dl havrefløte eller vanlig fløte

salt, cayennepepper




Varm oljepanna til 180 grader. Skyll blomkålen, del den i og legg dem i oljepanna. Skrell løk og hvitløk, og del løken i båter. Ha i oljepanna sammen med blomkålen. Drypp over litt olivenolje. Bak i oljepanna i va 15-20 minutter, til bolmkålen er nokså myk. Rør en gang eller to under baking, så ikke blomkålen blir svidd.



Ha blomkåle, løk og hvitløk i en kjele sammen med poteter (skrelles og deles i terninger), vann og buljongterning. La koke på svak varme til potetene er møre, ca20-25 minutter.kjør suppen glatt med en stavmikser. Ha i fløte, og kok opp på nytt. smak til med salt og cayennepepper. Server med brød - og dryss gjerne over litt persille eller gressløk ved servering. Ha i sprøstekt bacon i suppa det gjør susen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar