Helstekt kalkunfilet med cremolata

Til 6-8 personer

1 stk stor kalkunfilet (1500 g)

salt og kvernet pepper

Cremolata

2 stk sitroner, revet skall
ca 50 g bladpersille, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket

Saus

ca 1 dl appelsinjuice
100 g hasselnøttkjerner, grovhakket

Cremolata

Vask sitronen godt i lunkent vann før du river skallet. Bland sammen ingrediensene.


Brun kalkunfilèten i oljepanna på 230 ºC med smør. Kok ut pannen med 1-2 dl vann. Ta vare på sjyen. Gni fileten inn med halvparten av cremolataen. Du kan stikke inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Still oljepanna ned til 180 ºC og la det steke i ca 1 ½ time, eller til den har en kjernetemperatur på 68 °C. La fileten hvile ca 10 minutter før den skjæres opp.

Saus

Kok ut oljepannen med appelsinjuice og sjyen fra stekepannen. Tilsett resten av cremolataen og grovhakkede hasselnøttkjerner. Smak til med salt og pepper.

Baconstekt torskerygg med mandelpotetstappe og grønnsaker

Til 6 personer:

900 g torskerygg

240 g bacon i skiver

½ dl soyasaus

2 ss godt smør (kan sløyfes)

1 gulrot

1 persillerot

1 pastinakk

1 rødløk (ikke ha dem i panna!)

4 ss hakket rosmarin


Skjær torskeryggen i fine stykker, surr bacon rundt fiskestykkene. Ha i smør i oljepanna, som er forvarmet på 230 ºC. Ha i torsken og stek på begge sider. Når fisken er medium tilsetter du soyasaus.


Vask og skrubb og kjør grønnsakene gjennom kverna på con # 2. Når fisken er ferdig tar du den ut av panna. Tilsett grønnsakene stek dem slik at de fortsatt har en fast kjerne.



Mandelpotetstappe


800 g mandelpotet


1 dl olivenolje


2 fedd hvitløk (finkutt)


½ kopp bladpersille



Skrell og kok mandelpotetene i hjertepanna til de er møre. Hell av vannet og legg tørkepapir over potetene mens kjelen fortsatt er på platen i ca 30 sekunder. Ta potetene ut av rista og ha dem i 3-liters kjelen. Mos deretter potetene med en visp eller en stamper. Tilsett olivenolje og hvitløk i de varme potetene til du synes konsistensen på potetpureen er bra. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Karamellpudding


Til 8 porsjoner


2 dl sukker til glassering
1 l H-melk
100 g sukker
3 vaniljestang (eller 1/2 ss vaniljesukker)
10 egg



Ha sukkeret i en 2 l kjele, og sett den på en middels varm kokeplate. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er brunt. Kok opp melk, sukker og vaniljestenger som er delt på langsen. Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg. Sil blandingen over i den glasserte formen. La formen stå i 20 minutter før den settes i ovnen. Da for du ikke luftbobler eller tronpeter i puddingen. Stek karamellpuddingen ved 96 grader i vannbad i ca. 2-3 timer. Mot slutten av steketiden kan du kjenne på puddingen, nor puddingen er fast og disete er den ferdig. Avkjøl puddingen i formen til neste dag. Hvelv karamellpuddingen på fat før servering og pynt med pisket krem, bær og friske mynte.

Wienerkarbonader:

Til 4 personer

Farse:



130 g loff
1,5 dl melk
1 egg
500 g kalvekjøttdeig
1,5 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts muskat
1 ts merian(kan sløyfes)

Ta bort skorpen på loffen og skjær den i tynne skiver. Pisk sammen melk og egg, og hel dette over loffen. Når loffen er gjennombløtet, mos det hele med en visp. Bland kjøttet med salt og krydder. Rør til deigen er seig og klebrig. Rør i loffblandingen til slutt. (Denne farsen er i rå tilstand noe fastere enn vanlig farse og derfor lettere å forme.)

Til Panering:



2 egg pisket sammen med 2 ss vann
brødrasp
100 g smør til steking

Form 8 ovale karbonader og paner de med egg og brødrasp.

Garnityr:

4 sitronskiver
4 ansjosfilet
4 stk kapers

Forbered snitzel garnityr ved å forme en ring av ansjosfileter, legger den oppå en sitronskive og fyller ned kapers. Stek karbonadene gyllenbrune i smør i på middels varme i oljepanna. Server med grønnsaker eller salat.

VINN EN KOKK HJEM TIL DEG

KLIKK PÅ BILDE


Ved å melde deg som følger av bloggen kan du få oppleve en helaften hjemme hos deg selv med meg som kokk. Jeg komponerer en 4-retters meny ut i fra bloggen for inntil 6 personer!

Ved passering av 1500 medlemmer blir det trukket ut en vinner. Du bestemmer hvor fort det skal gå! Inviter alle dine facebookvenner til http://saladmasterheltvilt.blogspot.com/


NB! Dersom du ikke har en Facebook-profil kan du bli følger med Google Kontaktnettverk.




WIN YOUR OWN PERSONAL CHEF!


By becoming a follower of the blog you will be in the drawing for a special night in your home with me as a personal chef. I will compose a four-dish menu from the blog for 6 people!


When we reach 1500 members, we will draw a winner. You decide how soon this will happen! Invite all your Facebook friends to http://saladmasterheltvilt.blogspot.com/


If you don't have a Facebook profile you can become a follower with Google Contact Net.


Crostini med kjøttkonpott av elg toppet med stekt marg


REINSDYR KOMPOTT:

2 stk rødløk

1 dl solbærsirup

5 ss rødvinseddik

1 dl rødvin

2 ss usaltet smør

1 kg nakke eller lår

Salt og pepper

Først koker vi lår eller nakke til kjøttet er mørt uten vann på medium varme til det klikker og så ned på lav varme ca 3 timer, kjøttet skal løsne fra beina, rens kjøttet for hinder og sener, plukk kjøttet fra hverandre.

Kutt løken i terninger, ha dem i en kjele. Tilsett solbærsirup, rødvinseddik og rødvin. La det koke ned til halvparten, til løken har blitt mør. Tilsett kjøttet smak til med salt, pepper og litt smør.


kjerullade fylt med reinsdyr og urter toppet med tomatkompott



KJE RULLADE:

2 stk slagsider

1 kg reinsdyr flatbiff

½ pote rosmarin

1 pote timian

1 pote salvie

½ bunt blad persille

Bein ut slagsidene så fyller vi dem med reinsdyr og urter. Så ruller vi dem sammen, binder dem opp og steker dem gylden. Legg rulladene i oljepanne, sett på lokket. Når det klikker skrur du ned til 120 grader og la den stå til det klikker i gjen, skru ned til 90 grader og la det trekke i 2 timer under lokk.

TOMAT KOMPOTT:

1/2 kg tomat

3 stk sjalottløk

2 ss rosiner

2 ss hvitvinseddik

2 ss sukker

Salt og pepper

Finhakk sjalottløken. Skjær tomatene i små terninger. Sett en liten kjele på medium varme.

Tilsett tomatene og alt det andre. Kok i ca 30 minutter mens du rører med en skje, og dra kjelen av.