Gulrotkake

6 egg
360 g sukker
150 g usaltet smør
300 g hvetemel
4 ts kanel
3 ts natron
2 ts vaniljesukker
330 g revet gulrot på kone nr.1

Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis. Smelt smøret og avkjøl litt. Tilsett smøret i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og vend dem forsiktig inn i røren mens du rører. Tilsett revet gulrot. Hell røren over i Saladmaster si langpanne med bakepapir i bunnen. Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca 30 minutter. Avkjøl kaken.

Krem:

125 g kremost naturell
60 g usaltet smør
4 dl melis
2 ts vaniljesukker

Visp sammen alle ingrediensene til en luftig krem. Bre ostekremen over kaken og pynt med revet gulrot.

Savoybakt laks


600 g laks
1 egg
1 pote frisk basilikum
1 pote frisk gressløk
1 liten rød paprika
1 stk savoy kål eller isbergsalat
salt og pepper

Laksefarsen:
Ha 450 g laks i en foodprosesor med en 1/2 pote basilikum og 1/2 pote gressløk og et egg, kjør alt til en fin farse. NB ikke kjør farsen for lenge i foodprosesoren den kan skille seg. Smak til med salt og pepper. Nå er farsen klar til montering.

Fyll:
Finkutt resten av gressløken og kutt paprikaen i små terninger. Grovkutt resten av basilikumen. Resten av laksen skjærer du i tynne skiver.

Ta ut fine blader av savoykål eller isbergsalat. Ha i 1 dl vann i en kjele. legg i kålbladene og sett på lokket. sett platen på medium varme. Når det klikker i lokket skrur du av platen og ta av lokket.
Kle en 1 liter kjele med kålblader.
 Ha i halvparten av laksefarsen.
Ha i renset basilikumen, hakket gressløk og paprika. Halvparten.
Legg i lakse skivene og ha på litt salt og pepper.
 Nå legger du resten av  basilikumen, hakket gressløk og
 paprika oppå laksen.
Ha resten av laksefarsen i kjelen.
Brett bladene mot midten av kjelen. Slik som du ser på bilde. Sett på lokket. Sett platen på medium varme. Når det klikker skrur du ned til lav varme. La den stå i 25 til 30 minutter.
Nå er det bare å velve savoy laksen ut av kjelen. Skjær fine kake stykker og server den.

Stekt egg i gourmetpanna

Forvarm Gourmetpannen på medium varme.
 Knips vann i panna. Når panna er varm nok skal vannet perle seg, slik som bilde viser. Sett panna tilside i 30 sekunder og skru plata  ned på lav varme.
Tilsett litt smør og klakk eggene forsiktig i panna. Nå får du perfekte stekte egg.

Grønnsakssuppe med brune bønner


1 boks brune bønner
¼ Kålrot
2 stk gulrot
1 stk purre
2 stk løk
2 l grønnsakbuljong
1 ss finhakket frisk rosmarin


Skyl de hermetiserte bønnene i rennende vann. Gulrot og kålrot skjæres på kone nr.5. Løk og purre skjæres i tynne skiver med kniv. Kok opp vann med buljongterningene og fint avskjær av grønnsaker. Kok grønnsakene uten vann i en kjele. La grønnsakraften trekke slik du får en god grønnsakraft. Smak til kraften. Grønnsakene og bønnene has i kraften like før servering. Finhakket rosmarin drysses over til slutt.

Fruktsuppe med sukrin

1 ananas
5 stk appelsiner
1 stk mango
1 stk pære
2 stk kiwi
5 dl vann
130 g sukrin
2 ss maissena
3 ss vann

Skjær ananasen, pære og mango med Saladmaster maskinen på kone nr 3. Skjer av skallet på appelsinene og skjær dem ut av hinnene, slik at det blir kun fruktkjøtt. Skrell kiwi og del i biter.




Kok opp vann og sukrin i en kjele. Tilsett saften av 3 appelsiner. Rør maissena ut i noen spiseskjeer med appelsin saft og visp jevningen i det kokende vannet. Rør om til du har en passe tykk suppe og kok opp

Legg all frukten i suppen og klem all saften fra restene av appelsinene i suppen. La suppen få et opp koke. sett kjelen til side. klar til servering.

Salma laks med fullkorn tagliatelle, gressløk Beurre blanc

600 g salma laks. 150 g per person
1 bret aspargistopper
1  pose reddiker
1/2 rødløk
3 stk vårløk
250 g tageiatelle fullkorm (fersk pasta)

skjær opp gønnsakene. Skjær fine styker av salma laksen på 150g. Forvarm stekepana på medium varme, ha i smør stil steking. legg i salma laksen i panna og skru ned varmen. Stek fisken 2 minutter hver side. Ta salma laken ut av panna slik at fisken får hvile. Når fisken viler steker du grønnsakene på medium varme. Kok tagliatellen samtidig. 250 g tagliatelle druker du 2,5 L vann og ca 25 g salt.

Gressløk beurre blanc
2,5 dl hvitvinseddik
3,25 dl fiskekraft
225 g smør
1 bunt gressløk

salt og pepper

Hakk sjalottløken. Ha den i en kjele med hvitvinseddik og fiskekraften. Kok til du har igjen 1/3 av det du begynte med.


Ta av varmen. Hel all kraften i en blender og tilsett halve av gressløken. Hold igjen litt av smøret, men ta mesteparten i blenderen. kjør til alt er en glatt saus. Hel sausen i kjelen i gjen og sett den på svak varme. NB! sausen må ikke koke. Pisk inn resten av smøret Når det er helt jevnt, Finhakk resten av gressløken og ha den i like før servering. Smak til med salt og pepper.

Kylling med nudler


3 stk kyllingbryst
1 stk rød paprika
3 store sjampinjong
1 stk vårløk
3 pak Mr lee med kjøttsmak

Skjær kyllingbrystene i strimler og stek dem i stekepanna på medium varme. Når kyllingen er ferdig stekt har du dem i 2 L kjelen og setter på lokk. Skjær grønnsakene i ønsket størrelse. Stek sopp og paprika og ha i kyllingen på slutten. Kok nudlene som anvist på pakken. Hell nudlene og kraften i stekepanna sammen med kylling, sopp og paprika. Like før servering har du i vårløk. Klar til å spise

Fastelavns boller


100 g smør
4 dl melk
1 pose tørrgjær
1 dl sukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
ca. 800 g hvetemel


Smelt smøret i en liten kjele. Hell i melken og la den bli så vidt lunket. Ha gjæren i en bolle, hell i den lunkne melken over gjæren, rør godt om. Ha i sukker, kardemomme, salt, bakepulver og ca 800 g hvetemel. Rør godt, eller bruk hånden, og elt deigen slik at den blir jevn og glatt. Dryss på litt mel og dekk til bollen med plast. La deigen stå og hvee på et lunt sted til den blir dobbelt så stor. Det tar minst 1 time.


Dryss mel på bordet. Ha deigen på bordet og kna den godt. Nå former du små eller store boller. jeg har brukt Saladmaster sitt bakesettet.


Stek bollene i stekeovnen ved 200 grader i 10 -15 minutter. Legg bollene på rist.



Fritert kylling med rå grønnsaker

Frityrrøre:

4ss hvetemel
1ts salt
1ts olje
1,5dl vann
2 eggehviter
1 L rapsolje til fritering


Bland hvetemel, salt, olje og halvparten av vannet. Rør raskt sammen. Rør inn resten av vannet. La røren hvile en stund. Pisk eggehvitene godt til stivt skum og vend dem inn like før du skal fritere kyllingen eller fisken eller hva det måtte være.

Varm oljen opp i 3 L kjele.Varm opp oljen til det bruser rundt et treskaft. Skru ned til medium varme.

Dypp i kjøttet og rist av det som er for mye.

Stek kjøttet i den varme oljen til det er gyllen og sprø. La det renne av på husholdningspapir og dryss på litt salt.


Ostepanne


6 porsjoner

8 – 10 egg
1 ss melk per egg
½ purre
4 sjampinjong
1 gulrot
½ paprika
1 boks bogskinke
150 g hvitost

Forvarm 11 tommeren til medium varme

Kutt opp alt på kone 2 på Saladmaster maskinen og bland det i en bolle. Smør pannen med formfett eller usaltet smør og hell i blandingen. Sett på lokket

Når Vapo Valve ventilen klikker, still ned til lav varme. Ferdig etter ca 20 minutter. Vis du liker sprø oste kan du gratinere ostepanna i ovnen slik at det blir sprøt. Sett ovnen på grill på 180 grader og la den stå til osten får en fin farge.

Tips
Server med godt brød og salat.


Burritos


Til 4 personer
400 gr karbonadedeig

2 fedd hvitløk, finhakket
2 stk løk, grovhakket
4 stk tomater i terninger
1 stk rød chilipepper, uten frø, finhakket
1 boks, røde bønner hermetisk
0,5 ts cumin
1 ts paprikapulver
smak til med salt og pepper
rapsolje
4 stk tortilla lefser



Brun karbonadedeig, løk og hvitløk i oljepanna med litt rapsolje på 230 grader med lokket på skrå. Så har du i  tomater, chilipepper, bønner, krydder rør godt om og sett på lokket og skru ned til 130 grader. La det stå til det klikker. Fyll tortillaene med kjøttsaus, rull sammen og server med rikelig salat, paprika, tomat, agurk, rømme og ost.

Sitron cupcakes

3 dl sukker eller 4 dl sukrin
200 g romstemperert usaltet smør
4 romstemperert egg
2 ss sitronsaft
2 ss revet sitronskall ( kone nr.1)
5 dl hvetemel
1-2 ts. bakepulver
3 dl fløte
1-2 ts. vanilje sukker
2 ts. glukose ( kan sløyfes)

Forvarm oljepanna til 130 grader.
Begynn med å ha i mykt smør som er skjært i terninger, sukker og vaniljesukker i en bolle. Ta fram 4 egg som du har hatt i roms-temperatur i minst 1 time. Miks smør, sukker og vaniljesukker til du får en luftig og fin konsistens. Tilsetter et og et egg om gangen. Bland sammen hvetemel og bakepulver. sikt hvetemel og bakepulver i røra. Så tilsetter du sitron saft og skall og fløte. Blande det forsiktig inn med slikkepotten. Fyll mini muffinsformene bare opp ca 2/3. Legg dem i oljepanna og sett på lokket. La dem stå i 15 – 20 minutter. Det spørs hvor mye du har i oljepanna. Avkjøl på rist.

Sitron Icing:

2 eggehviter
170 g sukker
100 g glukose
4 ts. sitron juice
konditorifarge
Fyll en kjele med varmt vann. Mens vannet koker på medium varme. heller du i alle ingredienser, med unntak av sitron og konditorifarge, i en bolle. Plasser termobollen over kjelen. Mens vannet koker, blander du i ingrediensene og visper med en håndmikser. Visp helt til du ser at kremen blir luftig og fin. Etter 7 minutter tar du bollen bort fra kjelen. Tilsett sitronsaft. Du kan gjerne velge en annen smak om du ønsker å ha det i kremen. Tilsette litt gul konditorifarge i kremen. Mikse litt til. Hvor lenger du mikser jo stivere blir icingen. Når icingen er luftig og stiv kan du sprøyte opp.

Vårruller



400 g kjøttdeig
1 neve nudler
1 stor løk ( kone nr 4)
1/4 kål ( konr nr 4)
2 stk kinesisk hvitløk ( kone nr 1)
1 gulrot ( kone nr 2)
4 ss søt chilisaus
salt og pepper

Skjær opp grønnsakene på Saladmaster maskina med de forskjelige konene som står over. Kok nudler som det står på paka. Sil av vannet og ha nudlene i grønnsakene. Tilsett kjøttdeigen og kna grønnsakene godt inn. Tilsett søt chilisaus og bland dette godt samen med salt og pepper.


                       
                       

Fyll en bolle med varmt vann som er støre en rispannekaken. Ha en og en rispannekake i vannet i 15 sekunder. Legg den forsiktig over på et vått håndkle og klapp til den er lett klissete, Plasser ønsket fyll i midten, fold nedre del opp over fyllet, fold så de to sidene inn. Rull tilslutt opp. Vårrullene friteres i woken eller i en stor kjele. Ca 2 minutter og server dem med søt chilisaus.